Barcodes

Voordelen van DANIELSON barcode labels:

 • Zeer bestand tegen allerlei externe omstandigheden;
 • Diverse kleef – en bevestigingsmogelijkheden;
 • Geschikt voor zowel kleine als grote oplages.


Meer productinformatie

Vragen? Bel en spreek een van onze medewerkers:

Barcodes

DANIELSON Industrial Graphics B.V. is al meer dan 80 jaar een begrip in de markt van hoogwaardige oplossingen voor industriële identificatieproducten, waaronder barcodes. Deze barcodes kunnen worden gebruikt om uw producten te identificeren of om bepaalde data op te vragen of te verwerken. Niet elke sticker met barcodes is geschikt voor iedere branche, maar met de ervaring en expertise van DANIELSON weten we precies welke stickers met barcodes voor uw product wel geschikt zijn. Met het gebruik van speciale technieken kan DANIELSON de barcodes zo produceren dat ze kunnen worden toegepast in uw branche. Zelfs voor de markten waarbij speciale eisen aan de barcodes worden gesteld kunnen wij de specifieke barcodes leveren.

Voordelen van onze barcodes

Barcode stickers zijn bijna niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. De barcode is een code die door een apparaat eenvoudig en nagenoeg foutloos kan worden uitgelezen en kan worden verwerkt in een systeem. Het is een snelle wijze van data invoeren of juist om de data te raadplegen. Een barcode bestaat uit een opeenvolging van zwarte strepen die ze de ‘bars’ noemen en de blanco spaties daartussen worden de ‘spaces’ genoemd. Zowel de bars als de spaces kunnen verschillende breedtes hebben. Aan de verschillende spaces en bars die worden gebruikt zijn definities gekoppeld. Deze definities zijn vastgelegd en bepalen welke groep van bars en spaces een bepaald symbool voorstellen uit het alfabet die samen de barcodes creëren. Helaas zijn er wereldwijd ruim 200 verschillende systemen, dus daarom ook meer dan 200 verschillende barcodes. De barcodes die het meest gebruikt worden zijn: Interleaved 2 of 5, UPC/EAN of Code 128. Ook de QR-code is een code die steeds meer wordt gebruikt.

Lees meer

Barcodeproducten die bijvoorbeeld worden gebruikt in de luchtvaartbranche hebben andere specificaties voor de barcodes dan bijvoorbeeld de medische branche of de barcodes voor zeevaart. Het is onze missie om voor iedere branche de juiste barcode stickers te ontwikkelen. Dit doen wij natuurlijk altijd in overleg met u. Wij hebben door de jaren heen geleerd dat dat we samen met de opdrachtgever uitstekende resultaten kunnen behalen die voor alle partijen een bevredigend eindproduct opleveren. Klanten vertrouwen op onze adviezen en onze deskundigheid op het gebied van het leveren van de diverse soorten identificatieproducten, zoals de barcodes. Ook bij de naam- en typeplaten, beeldmerken en logo’s. Wij laten ons graag voeden met de expertise van de klant als het gaat om speciale branches. Door het gebruik van verschillende materialen, productietechnieken en kleurencombinaties en de wederzijdse kennis en ervaring kunnen we een uitstekend eindproduct leveren.

Data Matrix Codes

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van Data Matrix Codes. Ook hiermee kan een product worden geïdentificeerd of van informatie worden voorzien. Voor DANIELSON is het geen enkel probleem om deze Data Matrix Codes voor u te ontwerpen en te leveren. Een Data Matrix Code is net zoals een QR-code een 2D-barcode. Deze barcodes coderen de informatie in de vorm van een gebied in twee richtingen. Zwarte en witte vlekken in een rechthoekige of vierkante opstelling bepalen de gegevens van de matrixcode. Het voordeel van een matrixcode is het feit dat er minder ruimte nodig is doordat er een hogere gegevensdichtheid is. Daarbij zijn ze leesbaar in iedere positie. Een lagere resolutie is genoeg voor de leesbaarheid van de scan en er is ook een grotere fouttolerantie mogelijk, namelijk tot 30%.

Door het gebruik van verschillende materialen en technieken zorgen wij dat uw barcode etiketten altijd duidelijk en effectief zijn. Iedere toepassing vraagt om andere technieken omdat er ook andere vereisten zijn. Ook de materialen kunnen verschillen. Waar veel klanten de voorkeur hebben voor aluminium barcode etiketten, ofwel de aluminium labels, zijn er ook klanten die liever gebruik maken van een ander materiaal. In overeenstemming met uw wensen kunnen wij het juiste materiaal kiezen om uw barcode etiketten te maken. Dit kan bijvoorbeeld kunststof zijn of rvs. Na de keuze van het materiaal kunnen we kijken welke techniek hiervoor geschikt is, is dat bijvoorbeeld laseren, anodiseren, digitaal drukken of een andere toepassing.

Weldoordacht ontworpen barcodes dragen bij aan een succesvol en effectief werkproces. Dat is ook de reden dat er bij het ontwerp altijd wordt gekeken naar het formaat van het label en het type barcode met het aantal karakters. In sommige situaties kan er een 2D code gebruikt worden en is deze barcode zelfs effectiever dan een streepjescode, de zogenaamde 1D code. Toch heeft de 1D code ook voordelen. De hoogte en de breedte zijn namelijk aan te passen aan het formaat van het label en hij is eenvoudiger te scannen met een laserscanner. U heeft hiervoor geen hightech scanner nodig. Ook imagescanners kunnen de 1D barcodes scannen.

Wanneer u kiest voor DANIELSON labels met barcodes weet u zeker dat wij met zorg uw aanvraag gaan behandelen. DANIELSON is al 80 jaar gespecialiseerd in industriële identificatie producten en wij werken alleen met hoogwaardige producten. Met de DANIELSON labels met barcodes weet u zeker dat ze bestand zijn tegen allerlei externe omstandigheden. Dat er diverse kleef- en bevestigingsmogelijkheden zijn en dat onze barcode labels geschikt zijn voor zowel een kleine als een grote oplage. Natuurlijk kunnen wij de barcode labels ook voorzien van uw bedrijfslogo of uw bedrijfsnaam.

Zakendoen met DANIELSON betekent dat wij voor u altijd een passende oplossing kunnen vinden, mede door ons brede assortiment. Behalve de labels voor de barcodes kunnen wij ook hoogwaardige naamplaten, logo’s, beeldmerken en typeplaten voor uw bedrijf verzorgen. Of u nu lokaal of wereldwijd opereert, DANIELSON is uw partner als het gaat om kwaliteit, service en vertrouwen. Wilt u meer informatie over de labels met een barcode of ander producten, neemt u dan gerust contact met ons op. Ook als u een vrijblijvende offerte voor de labels met barcodes aan wilt vragen. Onze deskundige medewerkers staan altijd voor u klaar. Daarbij kunt u uw werkproces enorm versnellen met het gebruik van effectieve en duurzame labels met barcodes. Wij leveren graag een effectieve bijdrage aan uw werkproces met een specialistisch en kwaliteit product van DANIELSON Industrial Graphics B.V..

Lees minder

Vraag een offerte aan

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo spoedig
mogelijk contact met u opnemen.

  Wilt u liever direct een medewerker spreken?
  Bel +31 (0)33 4697 300

  Zakendoen met DANIELSON betekent altijd een passende oplossing!

  “ Klanten van DANIELSON Industrial Graphics B.V. vertrouwen op onze adviezen en leveringen van diverse soorten identificatie producten, zoals naam- en typeplaten, logo’s en beeldmerken. Hierbij maken we gebruik van verschillende materialen, kleurcombinaties en productietechnieken. ”

  – Louis van Dort, DGA DANIELSON Industrial Graphics B.V.

  Logo Danielson

  DANIELSON al 80 jaar de specialist in industriële identificatie producten.

  Download onze brochure