Typeplaten

Typeplaten van DANIELSON Industrial Graphics

  • Hoogwaardige materialen en druktechnieken.
  • Onbeperkte vorm- en designmogelijkheden.
  • Geschikt voor binnen- en buitengebruik.
  • Op vrijwel elke ondergrond toepasbaar.
  • Perfecte voorbereiding op uw toepassing.
  • Geschikt voor zowel kleine als grote oplage.


Meer productinformatie OF VRAAG EEN OFFERTE AAN

Vragen? Onze adviseurs zijn u graag van dienst:

Typeplaten

Het productassortiment van DANIELSON Industrial Graphics omvat al sinds jaar en dag typeplaten voor industriële toepassingen. Deze typeplaten zijn dan ook wereldwijd terug te vinden op machines, apparaten of onderdelen in onder meer de maritieme- en offshore branche. Ook de medische-, agrarische en automotive sectoren kiezen regelmatig voor de hoogwaardige kwaliteit die wij bieden tegen een aantrekkelijke prijs.

De noodzaak van typeplaten

Elke producent van machines, apparatuur en motoren loopt tegen de noodzaak van typeplaten aan. Europese regels en wetgeving verplicht de specifiek technische gegevens van een machine of apparaat zichtbaar te maken middels naam- en typeplaten. Deze gegevens moeten dan ook leesbaar en onuitwisbaar zijn. Conform de Machinerichtlijn 2006/42/EG moet op elke machine of apparaat de volgende gegevens duidelijk zichtbaar zijn aangebracht op een typeplaat:

  • De firmanaam van de fabrikant
  • Het adres van de fabrikant
  • Het soort machine of apparaat
  • De serie- of typeaanduiding
  • Het jaar van productie
  • De CE-markering

Voor meer informatie omtrent CE-Markeringen hebben we HIER op onze website een aparte sectie opgenomen.

De meest geschikte typeplaat

Wat de meest geschikte plaatsoort voor uw toepassing is, is van meerdere factoren afhankelijk. Typeplaten worden niet zelden onderworpen aan stevige uitdagingen betreffende de slijtvastheid. Weersinvloeden, maar ook reinigingsmiddelen, vetten, oliën en vocht zijn van invloed op de duurzaamheid van de typeplaat. Een hoogwaardig basismateriaal, topkwaliteit bedrukking die goed afgestemd is op de toepassing en de juiste hechting zijn daarbij onontbeerlijk.

Het meest gangbare basismateriaal voor typeplaten is RVS of aluminium. Hierop kan op verschillende manieren de benodigde en gewenste informatie worden aangebracht. Zeefdruk of full colour print vormt vaak de bedrukking. De beste keuze hierin is afhankelijk van de complexiteit van het aantal kleuren in bijvoorbeeld het beeldmerk van de producent.

De productspecifieke informatie

Voor het aanbrengen van de productspecifieke informatie zijn technieken als laseren, graveren en etsen (en eventueel inlakken) gebruikelijk. Wij kunnen dit af-fabriek voor u realiseren indien u ons van de betreffende informatie voorziet. Uiteraard is het geen probleem om de productspecifieke velden op de typeplaat leeg te laten, zodat u deze zelf aan kunt brengen. In de praktijk komt dit laatste vanuit prijsoverwegingen meer voor.

Qua bevestiging van de typeplaten kiest men doorgaans voor verlijming of bevestiging met schroeven of popnagels. DANIELSON Industrial Graphics bereidt uw typeplaat optimaal voor. Bij typeplaten die bijvoorbeeld verlijmd gaan worden, leveren wij de platen gebruiksklaar met een hoogwaardige lijmlaag van 3M of NITTO. Voor montage met schroeven of popnagels boren wij de typeplaten voor met gaten op de gewenste diameter, zodat u ze ze snel en eenvoudig kunt assembleren.

Typeplaten van DANIELSON Industrial Graphics

Met de typeplaten van DANIELSON Industrial Graphics bent u dus verzekerd van optimale attentiewaarde voor uw logo en naam, ongeacht of uw product bedoeld is voor de zakelijke- of de consumentenmarkt. Uw typeplaat  voldoet aan de verplichte certificering en bent verzekerd van een professionele uitstraling.

Vraag een offerte aan

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo spoedig
mogelijk contact met u opnemen.

    Wilt u liever direct een medewerker spreken?
    Bel +31 (0)33 4697 300

    Zakendoen met DANIELSON betekent altijd een passende oplossing!

    “Klanten van DANIELSON Industrial Graphics B.V. vertrouwen op onze adviezen en leveringen van diverse soorten identificatieproducten, zoals naam- en typeplaten, logo’s en beeldmerken. Hierbij maken we gebruik van verschillende hoogwaardige materialen en de modernste druk- en productietechnieken.”

    – Louis van Dort, DGA DANIELSON Industrial Graphics B.V.

    Logo Danielson

    DANIELSON al 80 jaar de specialist in industriële identificatie producten.

    Download onze brochure