Pictogrammen

Pictogrammen van DANIELSON Industrial Graphics

 • Universele identificatie middels symbolen.
 • Onbeperkte vorm- en designmogelijkheden.
 • Geschikt voor binnen- en buitengebruik.
 • Op vrijwel elke ondergrond toepasbaar.
 • UV-bestendig en resistent tegen agressieve middelen.
 • Geschikt voor zowel kleine als grote oplage.


Meer productinformatie OF VRAAG EEN OFFERTE AAN

Vragen? Onze adviseurs zijn u graag van dienst:

Pictogrammen

Er zijn twee verschillende soorten logo’s waar veel mensen bekend mee zijn: logotypes (woordmerken) en pictogrammen. Een pictogram is een afbeelding of symbool dat de plaats inneemt van een tekst en snel herkenbaar is. Het gebruik ervan wordt daarom ook wel beeldtaal genoemd. Zorgvuldig getekende beeldmerken zijn de personificaties van bedrijven die klein begonnen, maar uitgroeiden tot dominante merken in hun vakgebied. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen pictogrammen en andere type logo’s, zoals woordlogo’s? Waarom is de één effectiever dan de ander?

Pictogrammen zijn in één oogopslag herkenbaar

Pictogrammen zijn wereldwijd in één oogopslag herkenbaar. Wat dat betreft hebben ze een grote voorsprong op woordmerken. Wanneer we een beeld zien van iets dat ons ergens op attendeert of zelf alarmeert, dan kunnen we het veel sneller plaatsen dan wanneer het gaat om een woordmerk. De verwerking van informatie bij een woordmerk duurt langer, zeker omdat tekst niet universeel is. Het lezen van tekst duurt bovendien een milliseconde langer. Die milliseconde kan in het geval van gevaar echter van groot beland zijn. Hoe sneller men een beeld of pictogram herkent, hoe beter. Bij DANIELSON Industrial Graphics weten we dat als geen ander: niet voor niets zijn we al meer dan 80 jaar een begrip op het gebied van hoogwaardige oplossingen voor industriële identificatieproducten.

Effectieve herkenning

Een belangrijk aspect van pictogrammen is dus de effectieve herkenning. Hoe lang duurt het voordat een persoon het identificatieproduct herkent? Kort samengevat herkent men pictogrammen dus veel sneller dan logotypes. Dit is echter wel afhankelijk van de eenvoud van het beeld. Veel ontwerpers die zijn gespecialiseerd in logotypes gebruiken slechts één stijl voor al hun logo’s voor klanten. Het is dan moeilijk om ze te onderscheiden vanwege de vergelijkbare stijlen en esthetiek. En dat is iets dat wij bij DANIELSON Industrial Graphics vermijden. Wij willen onze klanten er namelijk van verzekeren dat ze niet gewoon een kopie of imitatie van een ander logo hebben gekregen. Of het nu gaat om pictogrammen of ander logotypes, bij ons bent u verzekerd van een uniek ontwerp. Uiteraard alleen wanneer u hier waarde aan hecht.

Bij DANIELSON Industrial Graphics geven we u graag advies over het juiste identificatieproduct voor uw toepassing. Wij gaan samen met u na hoe we de perfecte stijl en uitstraling voor uw product of toepassing kunnen creëren. Onze klanten, lokaal en internationaal, vertrouwen de omzetting van hun kostbare imago op hun product al jaren aan ons toe!

Vraag een offerte aan

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo spoedig
mogelijk contact met u opnemen.

  Wilt u liever direct een medewerker spreken?
  Bel +31 (0)33 4697 300

  Zakendoen met DANIELSON betekent altijd een passende oplossing!

  “Klanten van DANIELSON Industrial Graphics B.V. vertrouwen op onze adviezen en leveringen van diverse soorten identificatieproducten, zoals naam- en typeplaten, logo’s en beeldmerken. Hierbij maken we gebruik van verschillende hoogwaardige materialen en de modernste druk- en productietechnieken.”

  – Louis van Dort, DGA DANIELSON Industrial Graphics B.V.

  Logo Danielson

  DANIELSON al 80 jaar de specialist in industriële identificatie producten.

  Download onze brochure