Etiketten

Etiketten van DANIELSON Industrial Graphics

 • Hoogwaardige labels voor industriële toepassingen.
 • Leveringen op zowel rol als vel mogelijk.
 • Brede toepasbaarheid afgestemd op elke sector
 • Etiketten kunnen worden voorzien QR-, Bar- en Matrixcodes
 • Veel verschillende bewerkingsmogelijkheden en uitvoeringen.
 • Bestand tegen hoge temperatuur en chemische stoffen.
 • Individuele nummering per etiket is geen enkel probleem.


Meer productinformatie OF VRAAG EEN OFFERTE AAN

Vragen? Onze adviseurs zijn u graag van dienst:

Etiketten

Industriële etiketten nemen een belangrijke plaats in binnen elke onderneming. De kwaliteit van het drukwerk staat hierbij op de eerste plaats. Een etiket dient bestand te zijn tegen velerlei invloeden waaraan het 24 uur per dag wordt blootgesteld.

Toepassingsbereik van het etiket soms groter dan gedacht
Vaak komt het voor dat onze klanten het toepassingsbereik van het etiket nog onvoldoende kennen. Onze specialisten kunnen u perfect adviseren waartoe u de etiketten kunt benutten. Wij baseren ons oordeel op onze kennis over bijvoorbeeld de hechting van het etiket, de inwerking van temperatuur en vocht en de gebruikte inkten. Zo kunnen wij vooraf precies de juiste inschatting maken ten aanzien van het gebruik van etiketten onder gewone en moeilijke omstandigheden. Natuurlijk informeren wij u daarbij ook over de prijzen die met het drukken van het aanbevolen type etiketten samenhangen.

De basismaterialen voor etiketten

Afhankelijk van de toepassing waar u de etiketten voor wilt gaan gebruiken, maken wij voor de vervaardiging vaak gebruik van de volgende basismaterialen:

 • Vinyl: Slijtvast, aantrekkelijk geprijsd en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
 • Polyester: Sterk en duurzaam, transparant en daardoor bestand tegen vuil, geschikt voor gebruik buitenshuis en niet gevoelig voor temperatuurswisselingen.
 • Polycarbonaat: Sterk, transparant en aan de achterzijde bedrukt, waardoor de opdruk beschermd is tegen beschadigingen. Tevens kunnen in het materiaal uitsparingen worden voorzien, waar bijvoorbeeld schakelaars in aangebracht kunnen worden.
 • Aluminium: Ziet eruit als metaal, is hittebestendig tot 120°C, is erg stevig en perfect geschikt voor gebruik buitenshuis.

 

Scanbare etiketten

Een bekend fenomeen in menig bedrijf is het gebruik van scanbare etiketten voor het uitlezen van allerhande informatie. De gescande informatie verzamelt men in een centraal systeem, waar men bovendien eenvoudig aanpassingen kan doorvoeren. Etiketten zijn een bijzonder praktische drager van Matrixcodes, QR codes en Barcodes. Ook wanneer u binnen het bedrijf een nieuw systeem met scanbare informatie wilt opzetten, zijn wij hierbij graag uw partner. U kunt uw beslissingen dan met een gerust hart baseren op de laatste stand van de technologie. Het gebruik van Matrix-, QR- en barcodes levert in veel bedrijven een flinke tijdsbesparing op. Ook uw bedrijf kan daarvan profiteren en wij helpen u graag daarbij.

Ruime mogelijkheden bij hoge temperaturen
Het gebruik van etiketten is bovendien mogelijk bij hoge temperaturen. Daar moet vanzelfsprekend wel bij de specificaties van de te kiezen materiaal rekening mee worden gehouden. De kleeftechnieken die wij hiervoor hanteren, houden ook bij hoge temperaturen de etiketten moeiteloos op hun plek. Ook de pigmenten waarmee wij het etiket bedrukken, zijn bestendig tegen deze hoge temperaturen. Wanneer industriële etiketten onder dergelijke zware omstandigheden moeten functioneren, bent u bij DANIELSON Industrial Graphics aan het juiste adres.

Chemicaliën en reinigingsmiddelen

Werkt u binnen uw onderneming met sterke reinigingsmiddelen of chemicaliën, dan is dat eveneens geen probleem. Uiteraard denken onze ontwerpers ook daarin graag met u mee. De huidige generatie materialen is ook tegen deze agressieve middelen bestand. Juist in de chemische industrie en aanverwante bedrijven zijn het gebruik van etiketten veelvuldig gangbaar. Maar ook een waarschuwingsetiket of een etiket met informatieve tekst, speelt onder zware omstandigheden soms een cruciale rol.

Thermische etiketten

Tevens behoren thermische etiketten tot de mogelijkheden. Bij thermische etiketten gebruikt men de techniek van een printsysteem zonder inkt. Dit is mogelijk, omdat thermisch papier is opgebouwd uit verschillende lagen. Hierdoor krijgt het papier eigenschappen waardoor het zonder inkt bedrukt kan worden. In de bovenste laag van het papier zit een kleurstof, die de hitte van de laser in de printer activeert. Op deze manier drukt men thermisch beeld- of tekstinformatie.

Al meer dan 80 jaar vertrouwd met identificatieproducten
Het doel van elk etiket is het communiceren van een boodschap. Deze boodschap kan heel functioneel zijn tijdens het productieproces, maar ook informatief zijn voor uw klant. Naast de informatie die de etiketten moeten bevatten, denken onze ontwerpers ook in hoge mate aan een verantwoord design. Zo werken zij met een breed scala aan lettertypen en kleuren. Het etiket krijgt hierdoor een belangrijke esthetische waarde mee. Bij DANIELSON Industrial Graphics beschikken wij over vergaande ervaring om uw merken en logo’s op precies de juiste wijze te vertalen naar een etiket.

De uitstraling van uw merk en logo wordt daarbij gewaarborgd door het gebruik van inkten en dragers van precies de juiste kwaliteit. Het is dan ook geen toeval dat vele bedrijven al meer dan 80 jaar de identificatie van hun onderneming in onze handen hebben gelegd. Benieuwd naar de resultaten hiervan? Kom eens bij ons langs, dan tonen wij u een exclusieve doorsnede van ons werk.

Vraag een offerte aan

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo spoedig
mogelijk contact met u opnemen.

  Wilt u liever direct een medewerker spreken?
  Bel +31 (0)33 4697 300

  Zakendoen met DANIELSON betekent altijd een passende oplossing!

  “Klanten van DANIELSON Industrial Graphics B.V. vertrouwen op onze adviezen en leveringen van diverse soorten identificatieproducten, zoals naam- en typeplaten, logo’s en beeldmerken. Hierbij maken we gebruik van verschillende hoogwaardige materialen en de modernste druk- en productietechnieken.”

  – Louis van Dort, DGA DANIELSON Industrial Graphics B.V.

  Logo Danielson

  DANIELSON al 80 jaar de specialist in industriële identificatie producten.

  Download onze brochure