Folies

Folies van DANIELSON Industrial Graphics

 • Hoogwaardige optische afwerking van uw product.
 • Full colour bedrukkingen middels print of zeefdruk.
 • Gegarandeerde krasvastheid dankzij polyester of polycarbonaat.
 • Vrijwel geen beperkingen in grootte en vorm.
 • Leverbaar in glashelder of mat ontspiegeld
 • Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
 • Zowel kleine oplages als massaproductie zijn mogelijk.


Meer productinformatie OF VRAAG EEN OFFERTE AAN

Vragen? Onze adviseurs zijn u graag van dienst:

Folies

Folies zijn industriële labels die doorgaans hun weg vinden naar producten die hiermee een sterkere uitstraling krijgen. Door een perfecte combinatie van het juiste materiaal, hoogwaardige bedrukkingstechnieken en de meest geschikte lijmsoort voor de hechting versterkt men de look & feel van een product. Vrijwel elke producent van apparaten en machines kiest dan ook bij de afwerking van een product voor de brede mogelijkheden die folies bieden. Qua vorm en grootte zijn er vrijwel geen restricties.

Het basismateriaal voor folies

Het meest gebruikte basismateriaal voor folies is polyester of polycarbonaat. Deze sterke materiaalsoorten zijn transparant en worden aan de achterzijde bedrukt. Het voordeel hiervan is dat het label optimaal beschermd is tegen beschadigingen. Hierdoor gelden labels van polyester en polycarbonaat dus als een perfecte kras- en slijtvaste oplossing. Beide zijn leverbaar in transparant glashelder of transparant mat ontspiegeld.

Het onderscheid tussen polyester en polycarbonaat

Het onderscheid tussen deze twee materiaalsoorten is dat polyester beter bestand is tegen oliën, zuren en chemische middelen. Voor binnentoepassingen wordt er dan ook meestal voor polyester gekozen. Als men een polyesterfolie ook over een onderliggende schakelaar plaatst, heeft polyester het voordeel dat het zonder probleem tienduizenden schakelmomenten aankan.

Polycarbonaat is daarentegen vooral geschikt voor apparatuur en machines die hoofdzakelijk bestand tegen Uv-invloeden moeten zijn. Dit materiaal wordt afgeraden als het ook bedieningsorganen of schakelaars overdekt. Het is aanzienlijk minder bestand tegen veelvuldig indrukken. Daarvoor is het niet flexibel genoeg, al zijn polycarbonaat folies wel wat gunstiger qua prijsstelling.

De druktechniek

De druktechniek voor folies varieert tussen digitaaldruk en zeefdruk. Digitaaldruk is gebruikelijk voor meer- of veelkleurige afbeeldingen van merk, logo en/of type. De kleurmogelijkheden zijn in dat geval eindeloos. Door de eenmalige ‘drukgang’ is digitaaldruk bij lagere aantallen vanzelfsprekend iets voordeliger in vergelijking met zeefdruk. De kleurechtheid van primaire RAL en PMS kleuren is daarentegen van oudsher bij zeefdruk vermaard. Laatstgenoemde is dan ook het meest gangbaar, omdat veel producenten eenvoud, strakheid en leesbaarheid van het bedrukte folie prefereren.

DANIELSON Industrial Graphics voor al uw folies

De adviseurs van DANIELSON Industrial Graphics zijn perfect op de hoogte van alle aspecten die van invloed zijn op de juiste keuze  voor uw folies. Vanuit onze expertise kennen we tal van branches en de uitdagingen die er voor folietoepassingen in die branches gelden. Schroomt u daarom niet om ons te contacteren met betrekking tot advies, ontwerp en productie van uw folies. De uitstraling van uw merk en product is onze grootste zorg.

Vraag een offerte aan

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo spoedig
mogelijk contact met u opnemen.

  Wilt u liever direct een medewerker spreken?
  Bel +31 (0)33 4697 300

  Zakendoen met DANIELSON betekent altijd een passende oplossing!

  “Klanten van DANIELSON Industrial Graphics B.V. vertrouwen op onze adviezen en leveringen van diverse soorten identificatieproducten, zoals naam- en typeplaten, logo’s en beeldmerken. Hierbij maken we gebruik van verschillende hoogwaardige materialen en de modernste druk- en productietechnieken.”

  – Louis van Dort, DGA DANIELSON Industrial Graphics B.V.

  Logo Danielson

  DANIELSON al 80 jaar de specialist in industriële identificatie producten.

  Download onze brochure