Stickers

Stickers van DANIELSON Industrial Graphics

 • Keuze uit een ruime variatie basismaterialen.
 • Grote verscheidenheid aan vorm, grootte en uitvoering.
 • Toepasbaar op vrijwel elke ondergrond.
 • Zowel zeefdruk als digitale druk mogelijk.
 • Leverbaar in zowel kleine oplage als massaproductie.
 • Ook bij lagere aantallen interessante prijzen.


Meer productinformatie OF VRAAG EEN OFFERTE AAN

Vragen? Onze adviseurs zijn u graag van dienst:

Stickers

Stickers of kunststof labels nemen in de wereld om ons heen een belangrijke plaats in. Waar men ook kijkt, er blijken ongemerkt een groot aantal stickers in het blikveld te vallen. Vermoedelijk zitten er één of meer exemplaren op de rand van uw beeldscherm, op de printer naast uw bureau of op de lamp die boven uw bureau hangt. Deed u zojuist nog boodschappen, dan is bijna elke verpakking wel van een label voorzien.

Stickers van duurzame kwaliteit

Een hoogwaardige sticker is van duurzame kwaliteit. Ze zijn kleurecht, gemaakt van stevig materiaal en naar wens glanzend of mat uitgevoerd. Bij een sticker is het daarbij van belang dat deze kenmerken ook lange tijd gegarandeerd zijn. Het gaat immers om de uitstraling van uw merknaam of informatieve boodschap. De wijze waarop deze boodschap overkomt, staat borg voor het imago van uw bedrijf. Dit betekent dat stickers die men in de buitenlucht plaatst niet mogen verkleuren door de inwerking van water, licht en temperatuur.

Het juiste materiaal, de juiste vorm
De stickers die u door ons laat maken, kunnen een belangrijk onderdeel vormen van een reclamecampagne. Wij voorzien ze van uw tekst en logo en van een kwaliteit die bij uw uitstraling past. Bovendien weten onze specialisten precies welke vorm van presentatie het beste past bij uw bedrijf. De exacte keuze van het materiaal speelt een rol, maar ook het type kleur en natuurlijk de juiste vorm.

De basismaterialen voor labels

Afhankelijk van de toepassing waar u de stickers voor wilt gaan gebruiken, maken wij voor de vervaardiging vaak gebruik van de volgende basismaterialen:

 • Vinyl: Slijtvast, aantrekkelijk geprijsd en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
 • Polyester: Sterk en duurzaam, transparant en daardoor bestand tegen vuil, geschikt voor gebruik buitenshuis en niet gevoelig voor temperatuurswisselingen.
 • Polycarbonaat: Sterk, transparant en aan de achterzijde bedrukt, waardoor de opdruk beschermd is tegen beschadigingen. Tevens kunnen we het materiaal van uitsparingen voorzien, waar men bijvoorbeeld schakelaars in aan kan brengen.
 • Aluminium: Ziet eruit als metaal, is hittebestendig tot 120°C, is erg stevig en perfect geschikt voor gebruik buitenshuis.

 

De ondergrond waarop het label aangebracht

Eén van zwaar wegende aspecten is de ondergrond waarop men de labels aanbrengt. Het materiaal waarvan de sticker wordt gemaakt, moet daarop zijn toegerust. Zo kunt u een sticker van dun vinyl niet op een hobbelige ondergrond kwijt. De vorm van deze ondergrond schijnt teveel door, waardoor het effect van de boodschap op de sticker wordt aangetast. Ook de lijmsoort die wordt gebruikt moet op de ondergrond zijn afgestemd.

We noemden al het aspect van voedsel, waarbij de lijm geen ongezonde stoffen mag bevatten. Maar de lijm die aan de achterzijde van de sticker wordt gebruikt, mag ook de ondergrond niet aantasten. Zo moet een sticker desgewenst te verwijderen zijn, zonder schade achter te laten. In een ander geval dienen de stickers zodanig met de ondergrond te verkleven, dat loshalen niet meer tot de mogelijkheden behoort.

Waarvoor gebruikt u de sticker?
Met dit laatste aspect hangt samen welke boodschap u op de stickers wilt plaatsen. Is het een reclame voor uw product of uw bedrijf? Dit vereist een ander materiaal dan bijvoorbeeld een veiligheidswaarschuwing of een verkeersteken. Die laatste twee zullen langer ongeschonden dienst moeten doen. Bovendien is het verwijderen van die laatste twee zeer ongewenst.

Polyester of polycarbonaat

Het materiaal waarvan de stickers worden gemaakt, dient niet alleen een praktisch doel. Een sticker is ook bedoeld om mooi te zijn. Zo vergt elk gebruiksdoel haar eigen materiaal. Polyester stickers hebben een stevige uitstraling, zeker ook bij buiten gebruik. Maar een sticker kan ook bestemd zijn om achter glas te plakken. Bijvoorbeeld op een autoruit, of op het raam van een etalage. Voor dit doel adviseren wij polycarbonaat van hoge kwaliteit. Dit doorzichtige materiaal bedrukken we aan de achterkant. Zo zijn de opgedrukte delen automatisch beschermd wanneer de stickers op hun ondergrond zijn geplakt.

Aluminium, vinyl of thermisch materiaal
Een andere toepassing is het gebruik van aluminium in stickers. De uitstraling is die van metaal, terwijl het materiaal bestand is tegen temperaturen tot 120 graden Celsius. Dit materiaal leent zich uitstekend voor toepassingen buiten de deur. U gebruikt een aluminium sticker bijvoorbeeld voor de naam van uw bedrijf, of voor de bewegwijzering van uw terrein. Natuurlijk gebruiken we bij Danielson ook vinyl en thermische materialen om stickers van te maken. Zo schept elk type materiaal eigen gebruiksmogelijkheden en zorgt het op de juiste plek voor de gewenste elegantie.

De mogelijkheden zijn onbeperkt
De mogelijkheden voor het gebruik van stickers zijn haast onbeperkt. Bovendien ontstaan steeds nieuwe mogelijkheden. Bent u benieuwd bent naar de mogelijkheden van stickers voor uw bedrijf, neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen u dan uitgebreid over de toepassingen en correcte inzet voorlichten. Natuurlijk kunt u ook een e-mail naar ons sturen. U krijgt altijd binnen korte tijd een antwoord van ons terug.

Vraag een offerte aan

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo spoedig
mogelijk contact met u opnemen.

  Wilt u liever direct een medewerker spreken?
  Bel +31 (0)33 4697 300

  Zaken doen met DANIELSON betekent altijd een passende oplossing!

  “Klanten van DANIELSON Industrial Graphics B.V. vertrouwen op onze adviezen en leveringen van diverse soorten identificatieproducten, zoals naam- en typeplaten, logo’s en beeldmerken. Hierbij maken we gebruik van verschillende hoogwaardige materialen en de modernste druk- en productietechnieken.”

  – Louis van Dort, DGA DANIELSON Industrial Graphics B.V.

  Logo Danielson

  DANIELSON al 80 jaar de specialist in industriële identificatie producten.

  Download onze brochure