Over ons

Kenmerken van DANIELSON Industrial Graphics B.V.:

  • Advies en levering van identificatie producten;
  • Snelle levertijden;
  • Breed assortiment.

Uw voordeel:

Zakendoen met DANIELSON Industrial Graphics B.V. betekent dat wij altijd een passende oplossing kunnen vinden vanwege ons breed assortiment.

Over DANIELSON Industrial Graphics B.V.

Op 1 oktober 1938 werd in Amsterdam de Nederlandsche Naamplatenfabriek (NENAFA) opgericht. Niet de gemakkelijkste tijd om een bedrijf te beginnen. Het was nog crisistijd en net na de opening brak de oorlog uit. Ondanks deze moeilijke begintijd bloeide het bedrijf na de oorlog weer op en bleek het pand in Amsterdam te klein en werd een nieuw fabriekspand in Amersfoort gebouwd.

Tussen 1948 en 1988 bleef het bedrijf in handen van de familie Mooyaart. De omzet groeide voorspoedig, waardoor er weinig oog was voor innovatie. In 1973 werd het bedrijf getroffen door de gevolgen van de oliecrisis, NENAFA kwam hierdoor en ook door de verouderde productiemethoden in ernstige problemen. Dit was de aanleiding om een directeur van buiten de familie aan te stellen. Er werd grootschalig vernieuwd in zowel productie als organisatie. Ook werd er meer focus gelegd op export. Midden jaren 80 was 35% van de productie bedoeld voor markten in het buitenland. De omzet was gestegen tot 7,5 miljoen gulden. Door verregaande automatisering van de productie slonk het personeelsbestand van 110 naar 50 personen.

In 1988 werden de aandelen overgedaan aan het Zweedse bedrijf Danielson dat ook bedrijven had verworven in Duitsland en de UK. De naam NENAFA werd veranderd in Danielson Europe BV. Na 15 zeer succesvolle jaren besloten de Zweedse directieleden met pensioen te gaan en werd het bedrijf verkocht aan de HYDRATEC HOLDING, het moederbedrijf van de firma De Naamplaat. Er werd besloten om de productie in Amersfoort te sluiten en te verplaatsen naar de De Naamplaat fabriek in Hardenberg. De commerciële activiteiten bleven in Amersfoort.

In 2014 verkocht Hydratec de Hardenbergse en Amersfoortse activiteiten aan het Zwitserse bedrijf SCHURTER Electronics. De naam van het bedrijf werd veranderd in SCHURTER Industrial Graphics. Voor SCHURTER lag de focus vooral op bedieningsfolies en was de rest van leveringsprogramma van ondergeschikt belang. In 2018 heeft daarom een management buy-out plaatsgevonden.

Het bedrijf werd gesplitst. Het commerciële bedrijf in Amersfoort werd verkocht aan de bedrijfsleider, Louis van Dort. Gelijktijdig heeft het bedrijf weer zijn oude naam terug gekregen: DANIELSON Industrial Graphics B.V. .

DANIELSON Industrial Graphics B.V. levert hoogwaardige naamplaten, typeplaten, logo’s en beeldmerken. In samenwerking met u creëren we de perfecte stijl en uitstraling voor uw product of toepassing. Of ze nu wereldwijd of lokaal opereren, één ding hebben al onze klanten gemeen: ze vertrouwen DANIELSON Industrial Graphics B.V. de omzetting van hun kostbare imago op hun product toe!

Zaken doen met DANIELSON betekent altijd een passende oplossing!

"Klanten van DANIELSON Industrial Graphics B.V. vertrouwen op onze adviezen en leveringen van diverse soorten identificatie producten, zoals naam- en typeplaten, logo’s en beeldmerken. Hierbij maken we gebruik van verschillende materialen, kleurcombinaties en productietechnieken."

– Louis van Dort, DGA DANIELSON Industrial Graphics B.V.