Klantencase Industrial Graphics

De elektrische brommer van Brekr

De mannen van Brekr begonnen met het ontwikkelen en bouwen van de Brekr model B omdat hij nog niet bestaat. Een elektrische brommer die historie en toekomst samensmelt tot een waanzinnig, eigenzinnig maar ook logisch ontwerp. Herkenbaar en toch helemaal nieuw. Met een ruig randje, lekker rijdend en slim omdat we alle technieken van nu gebruiken. Een elektrische brommer waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt. En telkens terugkomt als je weer opstapt.

Praktisch en mooi
Dat zijn mooie woorden maar dan moet het ook nog gebouwd worden. Details zijn belangrijk, details maken het verschil. Aanvankelijk dacht Brekr transfers te gebruiken die daarna met blanke lak worden overgespoten. De lak en de transfer worden zo beschermd. Maar dat gaf een aantal problemen. Als de kappen op kleur zijn, dan moeten ze uit het lakproces worden gehaald om een transfer aan te brengen. Daarna kan de blanke lak worden aangebracht, die zo de transfer beschermd.

Oplossing
In een zeer prettige samenwerking met DANIELSON Industrial Graphics B.V. ontwikkelde Brekr een 3D logo. Brekr heeft een korte merknaam en het eigen lettertype oogt futuristisch en krachtig. Met een 3D logo verbeterde de uitstraling. Het oogt kwalitatief beter dan een sticker. Verschillende diktes werden getest, net als afwerkingen. De elektrische brommer van Brekr is grotendeels matzwart. Door het 3D logo in matzwart te maken vormt het weer een logisch geheel. Een hoogte van 1 millimeter bleek de Model B het beste te staan.

Twee vliegen in een klap
Een win-win situatie realiseren is altijd prettig. Niet alleen verbeterde de uitstraling en het kwaliteitsgevoel, ook de totale kostprijs werd lager. Een 3D logo is duurder, maar het maakt een extra laklaag overbodig. En door de verschillende variaties in belijming die DANIELSON Industrial Graphics B.V. kan bieden zijn wij tot de ideale uitvoering gekomen. De kappen krijgen nu een poedercoating en daarna wordt het 3D logo aangebracht. De investering in een duurdere logo, verdiende zichzelf dus direct terug.

De Brekr Model B
De brommer heeft een aantal unieke kenmerken. Het design is bijzonder en Brekr won direct na de lancering de publieksprijs op de Dutch Design Week voor Goed Industrieel Ontwerp. Door de accu zo laag mogelijk te plaatsen krijgt de brommer een laag zwaartepunt. Gecombineerd met de grote 17-inch wielen en een lichtgewicht frame, levert dat goede rijeigenschappen op. Even uniek als logisch; de Brekr Model B maakt geluid. Dat geluid kun je uitzetten maar stil rijden in drukke gebieden is onveilig en daardoor ook oncomfortabel. In het verkeer helpen je oren om alles te zien en niet verrast te worden. Meer unieke kenmerken zoals customizen, de app, diefstalpreventie en de verwisselbare batterijen lees je op www.Brekr.com