stone gallery

Stone gallery – Case story

Wij werden met een interessante uitdaging benaderd door Max Masin van Stone gallery in Baarn. Er bestaat behoefte aan 350 naamplaatjes om makkelijk bij hun bijzondere objecten te plaatsen. Aangezien het om unieke identificatieplaten gaat, vreest Stone gallery voor hoge kosten als zij deze individueel laten produceren.

De collectie van Stone gallery

Stone gallery verkoopt fraaie objecten uit de wereld van de geologie. Kristallen, fossielen en meteorieten; van klein tot megagroot; van betaalbare hebbedingetjes tot stevige investeringen. Als interieur object, als tafel- of wanddecoratie of als volledig op zichzelf staand kunstobject. De stukken vinden wereldwijd hun weg naar musea, hotels en exposities, maar worden ook door particulieren als verzamelstuk gekocht. Bezoek de website op www.stonegallery.nl

Het idee van Masin

Masin zelf denkt aanvankelijk aan een universeel aluminium plaatje wat hij zelf van een klein papieren label kan voorzien. Dat zou dan op het plaatje moeten worden geplakt en speciaal hiervoor zou de gallery dan een labelprinter aanschaffen. Hij vermoedt echter al snel dat dit vast ook anders kan.

Bij een zoektocht op het internet komt hij dan ook uit op de website van DANIELSON Industrial Graphics en besluit om contact op te nemen. We worden in de prachtige galerie uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking en een korte brainstormsessie onder het genot van een goede kop koffie.

Qua tekst dienen de platen te worden voorzien van unieke objectinformatie, alsmede het logo en de URL van Stone gallery. De plaatjes mogen niet te groot zijn; ca. 60 x 40 mm is het idee. Qua ontwerp is de wens dat het eindresultaat er aantrekkelijk en passend bij de huisstijl van Stone gallery uitziet. Kopers van een object krijgen bij aanschaf de unieke naamplaat meegeleverd.

De oplossing

Wij opperden als oplossing het idee van een door Stone gallery aangeleverde Excel-lijst met daarin vaste velden voor de specifieke eigenschappen van de objecten. Op die manier konden in één run alle aluminium plaatjes worden geproduceerd en bedrukt. Zo bleven de kosten beheersbaar. Door de plaatjes iets groter te maken, kunnen ze bovendien aan de onderzijde worden gebogen, zodat ze makkelijk neer te zetten zijn.

Met stijlvolle zwarte bedrukking wordt de objectinformatie zilverkleurig weergegeven. Dit betreft de naam van het object, de vindplaats, de leeftijd en het ID-nummer. De link naar de website is zowel met naam als in QR-vorm geïntegreerd in het ontwerp.